Сребърни бижута - по-добрият избор!

Как и кога сребърните пръстени са станали модерни?

Сребърните пръстени са бижута, които са носени от дълбока древност, както от жени, така и от господа. Днес среброто отново е актуално и модерно. Сребърна бижутерия се прави от големите заводи, както и от малки производители и ателиета. Пръстени от красивия метал могат да се намерят в повечето магазини за накити, както и в онлайн такива, които добиват все по-голяма популярност, защото предлагат уникални бижута, които рядко можем да намерим на обикновените щандове. В интернет магазините за бижута бихме могли да открием огромно разнообразие от сребърни пръстени и да си поръчаме модел, който в нашия град няма.

сребро и магияВ миналото хората са носели сребърни пръстени не само като украшение. Както и много други бижута, в древни времена сребърните пръстени са изпълнявали функцията на амулет, който ги е защитавал. Те са вярвали, че сребърният пръстен на ръката им ги пази от нечисти сили и уроки. В повечето случаи са били правени във форма на слънце, защото хората са вярвали, че тя придава магическа сила на украшението и човекът, носещ пръстена е защитен с невидима стена.

Къс от луната

Археологически разкопки доказват, че среброто е използвано за бижута, най-вече за пръстени още преди хората да познават желязото. Зарази хладния, бял блясък, асирийците вярвали, че то е къс от луната.

С течение на времето сребърните пръстени започват да придобиват друга символика, и от амулети за предпазване от нечисти сили те се превръщат в символ на връзката между двама влюбени. Пръстенът по традиция се дава на млада дама и е предупреждение към останалите мъже, че жената вече е сгодена. Ето защо сребърният пръстен в миналото е считан за един от най-скъпите и желани подаръци от всяка дама.

Евтини бижута онлайн от TvoetoBiju.com

Сребърните пръстени днес

Днес сребърните пръстени продължават да се носят и да бъдат актуални, като някои хора все още ги използват като амулети и вярват в тяхната сила. Асортиментът в магазините обикновено е много богат, с или без скъпоценни и полускъпоценни камъни, различни форми и големини. Ето защо изборът на сребърен пръстен не е лесна задача.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Сребърни бижута – обеци, гривни, пръстени