Сребърни бижута - по-добрият избор!

Съвети за правилен избор на мъжки бижута

Бижутата за мъже – обикновено представителите на силния пол използват бижута, не толкова за красота, колкото за създаване на имидж.

В цялата история на човешката цивилизация бижутата са широко използвани за украса на мъжете, символизиращи статуса на собственика, власт и величие.

Днес, никой не може да отнеме от съвременния денди и делови човек парфюмите, козметиката и тоалетните принадлежности. Бижутата и аксесоарите във всички времена си остават символ на сила, власт и статус. Понякога те могат да носят и различно смислово натоварване, като например принадлежност към една или друга професия или общество.

Мъжките бижута отдавна са излезли от ограничения кръг, който по-рано представляваше пръстен, верижка на врата и масивен кръст. Да, тези продукти трайно и неизменно са се наместили в нишата сред модерните аксесоари, но те доста бързо бяха притиснати от новите модели и украшения. Сред тях са — клипове и игли за вратовръзки, щипки за пари и оригинални ключодържатели.

мъжка гривна с кехлибарен цвят от TvoetoBiju.com

При избора на мъжки бижута следвайте следните правила:

Пръстените и останалите аксесоари за мъже в никакъв случай не трябва да изглеждат претенциозно и не бива да нарушават общия баланс на образа. Ако сте привърженик на традиционния подход относно мъжествения вид, обърнете внимание на общоприетите мъжки пръстени от злато, без допълнителни елементи. В дизайна му не трябва да има закачливи детайли, а само спокойна изтънченост.

Уверете се, че дизайнът на бижуто отговаря на стила на облеклото ви. Ако планирате постоянно да носите украшения, както на работа, така и когато спортувате – изберете сдържан дизайн и простота на формите, а това от своя страна ще гарантира дългия живот на изделието.

Изберете бижу, което да отразява личността на човека, а не това, което в момента е популярно. Украсата трябва да се възприема, като нещо уравновесено, спокойно и сигурно. В тази връзка при избора на мъжки бижута е необходимо да се обръща внимание на баланса, пропорцията и симетричността.

При изборът ви на мъжки бижута трябва да знаете как правилно да подберете размера. Пръстенът не трябва да излиза от пръста, както гривната от китката. По конструкция изделието може да бъде твърдо или гъвкаво. Украшението трябва да се вписва в стила ви на обличане. Мъжът, който украсява себе си с бижута, трябва да се чувства в тях комфортно и свободно.

Изработените от благородни метали и скъпоценни камъни мъжки бижута никога няма да излязат от мода. Във всяка ситуация, независимо дали е на светски прием, романтична вечеря или бизнес конференция, представителят на силния пол ще изглежда уверен и елегантен с правилните украшения.

Етикети: , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

Сребърни бижута – обеци, гривни, пръстени