Сребърни бижута - по-добрият избор!

Как сребърните бижута влияят на тялото и душата ни

Съществуват редица народни вярвания и легенди за чудодейните свойства на среброто. От векове хората са забелязали, че сиво-белият метал оказва благоприятно влияние на душата и тялото ни.

Според нашенски обичай слагането на сребърни монети в обувките на младоженци прави пътя, по който ще вървят, светъл и щастлив. Също така, за да бъде бебето чисто и здраво, бабите слагат сребро във водата, в която то се къпе. Съществуват и други поверия, при които предмети от красивия метал се подаряват или закичват с цел пречистване на организма и предпазване от лоши очи. Важното е, че вярванията на предците ни в днешни дни са научно доказани и в действителност носенето на сребърни бижута ни прави не само по-самоуверени и красиви, но и по-здрави заради антисептичните си свойства.

Често се свързва с нюанса на Луната и нейното въздействие върху всички живи същества. Неслучайно то се нарича още лунен метал и се смята, че успокоява и пречиства тялото и душата. Също така се свързва с женското начало.

Мнозина смятат, че среброто има способността да съхранява информация за вътрешния свят на собственика си, както и да гони отрицателната енергия. Красивият метал е символ на чистотата, на нежните душевни състояния и провокира пробуждането на фантазията. Той оказва силно влияние върху емоционалната човешка природа.

Древните египтяни считали, че самият бог Ра е притежавал сребърни кости. Алхимиците пък смятали изящния метал за белия философски камък, който има спиритически способности, с помощта, на които би могъл да осъществи контакт с душите на мъртвите. И според двете мнения – това на алхимиците и на астролозите, среброто символизира искрена чистота, свързана е с нещо мистично, скрито дълбоко.

А чували ли сте, че първите сребърни гривни за крака са били постоянен аксесоар на жените в харема на арабския султан? Точно те били това, което ги различавало от обикновените представителки на нежния пол.
Народните вярвания, обичаи и легенди са категорични, че сребърните бижута оказват благоприятно влияние на душата и тялото ни и ни карат да блестим, без значение какво носим – гривна, обеци, колие, пръстен или друг аксесоар.

Етикети: ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

Сребърни бижута – обеци, гривни, пръстени