Сребърни бижута - по-добрият избор!

Как да поддържаме сребърните си бижута?

Като всяко нещо, което може да се износи, така и бижутата изискват определена поддръжка. С течение на времето среброто почернява, захабява се и дори понякога променя формата си (например сребърните пръстени). За да запазим бижутата си лъскави и блестящи трябва да се погрижим за тях от време на време. Предлагам някои лесни начина за това.

Два от класическите методи за почистване на среброто са с обикновена паста за зъби и сода за хляб:
– Пастата за зъби трябва да е абсолютно обикновена, без абразивни и избелващи частици, защото среброто е изключително мек метал и може да се надраска много лесно. Използвайте стара тъкан, с която да почистите бижутата си, след като сте нанесли пастата за зъби. Бижутата ви моментално ще заблестят и ще придобият бляскав вид.
– Содата за хляб може да се използва директно по същия начин, както при пастата за зъби, но имайте предвид, че е много силен абразив, въпреки че почиства идеално. За да избегнете евентуалните драскотини може да разтворите известно количество сода за хляб в топла вода и да оставите сребърните си накити да престоят в разтвора едно денонощие. Достатъчно е след това да ги подсушите със суха кърпа.

Ако не искате да рискувате сами да почиствате сребро, за да не го нараните може да посетите близък специализиран магазин, в който разполагат с определени за целта “ванички”, в които безвредно ще почистят вашите бижута.

Както по – горе споменах среброто е много мек метал, който лесно се деформира и къса. Дори най – лекия удар може да промени формата на вашия пръстен или обеци. Колиетата, които са по – тънки изискват по – специално внимание, тъй като и едно небрежно дръпване може да ги скъса, а след това поправката може да е невъзможна. За да избегнете заплитане на вашите колиета и висящи обеци използвайте специални закачалки за бижута, на които може да ги съхранявате, а за по – дребните ви накити може да използвате кутийки за бижута. Почти всяка дама е попадала в ситуация, в която усърдно се опитва да разплете сребърните си накити. Така само може да останете без тях. За да имате красиви бижута трябва и да полагате елементарните грижи за тях.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Сребърни бижута – обеци, гривни, пръстени